Jesse: teeparandusest säästetud raha maksavad inimesed kuhjaga kinni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augud Tallinna tänavates
Augud Tallinna tänavates Foto: Raigo Pajula

Raha, mille kohalikud omavalitsused teeparanduselt kokku hoiavad, maksavad inimesed purunenud autode näol kuhjaga kinni ja kokkuvõttes on selline olukord ühiskonnale märksa kallim, ütles liikluskindlustuse fondi juhatuse esimees Mart Jesse.

«Võtame kindlustussektori statistika eelmisest aastast, kui löökaugud hakkasid päevakorrale tulema. Meie talve peale kogunes 200 000 eurot ja kuivõrd kolmandik autosid on kaskokindlustusega, siis võime öelda, et vähemalt 600 000 eurot oli inimeste otsene kulu seoses rehvide ja velgede purunemisega,» tõi ta välja, vahendas ERR Uudised saadet «Vabariigi kodanikud».

Jesse märkis, et sellele lisandub määramatu hulk inimesi, kellel purunes sõidukil kumm, mille kohta kindlustusse teave ei jõudnud.

Prognooside kohaselt kasvab see kulu tänavu kaks korda suuremaks ja see tähendab, et purustatud autode kaudu maksab rahvas ainuüksi otseste kulude näol 1,2 miljonit eurot, nentis fondi juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles