Prokurör küsis ratturi surnuks sõitnud autojuhile reaalset vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattaõnnetuse sündmuskoht Sauel.
Rattaõnnetuse sündmuskoht Sauel. Foto: Põhja prefektuur

Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur taotles teisipäeval Harju maakohtus jalgratturi surnuks sõitmises süüdistatavale mehele reaalset vangistust.

Amuri hinnangul on 57-aastase Harri süü raske liiklusõnnetuse põhjustamises tõendatud ning kohus peaks talle määrama ühe aasta, kolme kuu ja 27 päeva pikkuse vangistuse. Lisakaristuseks nõudis prokurör mehelt kaheks aastaks juhtimisõiguse võtmist ja sõiduki konfiskeerimist.

Kohus kuulutab lahendi 5. märtsil.

Kui süüdistuse järgi oli Harri autorooli istudes ja õnnetust põhjustades purjus, siis mees tunnistas esmaspäeval alanud protsessil küll jalgratturile otsasõitu, kuid kinnitas, et tarvitas alkoholi päras avariid. Harri väitel haaras ta alkoholipudeli, kuna oli õnnetuse tõttu šokis.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetele sõitis 57-aastane Harri mullu 6. mai päeval kella 13.50 ajal Harjumaal Saue vallas Vanamõisa külas Suurevälja teel Volkswagen Golfiga otsa teepeenral liikunud jalgratturile, 1948. aastal sündinud naisele, kes suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Uurimine tuvastas, et Harri oli õnnetuse ajal joobeseisundis ja ületas asulasisesel teel lubatud suurimat sõidukiirust, liikudes kiirusega vahemikus 56–64 kilomeetrit tunnis. Samuti tuvastas uurimine, et Harri kaldus autoga sõidurajalt välja teepeenrale.

Harri sai süüdistuse mootorsõiduki juhile kehtestatud liiklusnõuete rikkumises, millega on põhjustatud ettevaatamatusest inimese surm. Sellise süüteo eest saab kohus määrata kuni viieaastase vangistuse. Ühtlasi on hukkunu tütar esitanud Harri vastu tsiviilhagi varalise kahju nõudes summas 3072 eurot ja mittevaralise kahju nõudes summas 10 000 eurot.

Harril pole kehtivaid kriminaalkaristusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles