Galerii: Hispaania kuningas tutvus e-valitsusega

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania kuningas Juan Carlos I Stenbocki majas.
Hispaania kuningas Juan Carlos I Stenbocki majas. Foto: Valitsuse pressibüroo

Eile Eestisse riigivisiidile saabunud Hispaania kuningas Juan Carlos külastas täna Stenbocki maja, kus peaminister Andrus Ansip tutvustas Tema Majesteedile e-valitsuse süsteemi.

«Meie kahepoolsed suhted on poliitilisel tasandil väga head, meil on suurepärane koostöö nii Euroopa Liidus kui ka NATOs,» ütles peaminister Ansip kuningas Juan Carlost tervitades, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Kohtumisel räägiti kahe riigi haridusalasest koostööst. Tunnistati, et õpilaste vahetus kahe riigi vahel võiks olla aktiivsem. Kõneldi ka majanduskoostööst ja energeetikast. Samuti kahe riigi majandusolukorrast ülemaailmse majanduskriisi kontekstis.

Kohtumisel räägiti ka Lissaboni lepingust.

«Eesti toetab tugevat Euroopa Liitu ja Lissaboni leping muudaks ühingu veelgi tugevamaks,» sõnas valitsusjuht.

Peaminister tänas Hispaaniat Eesti toetamise eest taasiseseisvumisel, aga ka astumisel Euroopa  Liitu ja NATOsse.

«Teie toetus on olnud meie jaoks väga oluline,» ütles Ansip.

Peaminister Andrus Ansip osales 2005. aastal Barcelona protsessi 10. aastapäevale pühendatud tippkohtumisel. Hispaania saab Euroopa Liidu eesistujamaaks 2010. aasta esimesel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles