Komisjon esitab päästeameti juhi kandidaadiks Kuno Tammearu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuno Tammearu
Kuno Tammearu Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Päästeameti peadirektori kandidaatide hindamiskomisjon otsustas peale hindamisvoorude läbiviimist esitada siseministrile peadirektori kandidaadiks Kuno Tammearu.

«Meie hinnangul on Tammearul olemas vajalikud eeldused, et juhtida üht siseturvalisuse olulisemat ametit,» kommenteeris hindamiskomisjoni otsust selle esimees Leif Kalev. «Ootused uuele peadirektorile on kõrged ning me soovime peatselt näha selgeid tulemusi ja vastutustundlikku juhtimist ameti igapäevatöö korraldamisel ja arengu suunamisel.»

Siseministeeriumi päästepoliitika asekantsler Hannes Kont ütles, et uue peadirektori esmane ülesanne on pöörata tähelepanu analüütilise võimekuse suurendamisele. «Päästeala vajadused on tihti suuremad kui riigieelarve võimalused ning seetõttu on igapäevase elupäästevõimekuse ja ennetustegevuse tagamiseks vaja läbimõeldud otsuseid,» ütles ta.

Peadirektori kinnitab siseministri ettepanekul ametisse Vabariigi Valitsus.

Kuno Tammearu on sündinud 1974. aastal. Tal on 1998. aastast pääste- ja tuletõrjeinseneri bakalaureusekraad Riigikaitse Akadeemiast ja möödunud aastast TTÜ magistrikraad haldusjuhtimises. Tammearu on olnud päästeametiga seotud 1992. aastast, mil ta alustas Mustamäe komando päästjana. Alates möödunud aasta algusest töötab ta peadirektori asetäitjana päästetöö alal.

Päästeameti senise peadirektori Kalev Timbergi ametiaeg lõpeb 1. märtsist, kuni uue juhi tööleasumiseni asendab teda Ain Karafin. Päästeameti peadirektori konkursi kuulutas siseministeerium välja aasta alguses. Peadirektori kohale kandideerimiseks laekus seitse avaldust, kellest teise vooru pääses neli.

Kandidaate hindas komisjon koosseisus siseministeeriumi kantsler Leif Kalev (komisjoni esimees), riigisekretär Heiki Loot, kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran, siseministeeriumi päästepoliitika asekantsler Hannes Kont ning siseministeeriumi personalipoliitika osakonna juhataja Aivi Sirp, hindamisse oli kaasatud ka personalifirma Fontes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles