Moskvas on Eesti 95. aastapäeva puhul avatud Wiiralti graafika näitus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Wiiralti «Absindijoojad», mis kuulub ärimees Toomas Sildmäele.
Eduard Wiiralti «Absindijoojad», mis kuulub ärimees Toomas Sildmäele. Foto: Margus Ansu

Eesti suursaadik Venemaal Jüri Luik avas kolmapäeval Moskvas Eesti saatkonnas Eesti vabariigi 95. sünnipäeva puhul Eduard Wiiralti graafika näituse.

Luik tõdes, et Wiiralt, kes oli nii elus kui loomingus Eesti kunstnikest üks kosmopoliitsemaid, esindab just seda euroopalikku vaimsust, mille poolest eestlased on alati olnud siin Moskvas tuntud.

Näitusel eksponeeritakse «Absindijoojate» ja «Eesti neiu värvilisi seeriaid. Kõik «Absindijoojate» tõmmised on kunstniku poolt trükitud erinevates toonides, ka «Eesti neiu» söövitused on erivärvilised.

Välisministeeriumi teatel tänab saatkond ettevõtjat Toomas Sildmäed, kelle kogust teosed pärit on, võimaluse eest eksponeerida riigi sünnipäeval Eesti ühe armastatuima kunstniku loomingut. «Tähenduslik on näituse puhul seegi, et ka Wiiraltil on Eesti vabariigi sünni juures oma roll – nimelt osales kunstnik vabatahtlikuna Vabadussõjas,» märkis ministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles