Pentus-Rosimannus hagi ei näita

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ei soovi tema vastu Harju maakohtusse esitatud 580 000 euro suurust tsiviilhagi avalikkusega arutada.

«Ma arvan, et tsiviilhagiga peaks nüüd asjad edasi liikuma tsiviliseeritud moel ehk kohtus ja ei taha ajalehtede vahendusel vaielda,» ütles Pentus-Rosimannus selle nädala alguses, kui Postimees soovib temani jõudnud hagiga tutvuda.

Keskkonnaministri väitel pole ta ise füüsiliselt hagi lugeda veel saanudki. «Hagi on advokaatide käes ja meil seda tõtt-öelda polegi. Pole jõudnud ka lugemiseks küsida ega ise lugeda.»

Hagi asjaolusid ei soovinud Postimehega arutada ka vandeadvokaat Siim Roode, keda vastaspool süüdistab Autorollo varadest tühjaks kantimises. Põhja ringkonnaprokuratuur alustas selles 16. märtsil ka kriminaalmenetlust.

Keskkonnaministri, tema abikaasa Rain Rosimannuse, isa Väino Pentuse ja vandeadvokaat Siim Roode suhtes Harju maakohtusse esitatud tsiviilhagi suurus on 579 906 eurot ja 54 senti. Hagiavalduse kohaselt on see kahju, mille transpordifirma varatuks tegemisega poliitperekond ja neid abistanud advokaat ettevõtte võlausaldajatele tegid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles