Vaher: priipäästjate toetus peab olema ministeeriumi eelarves

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Ken-Marti Vaher
Siseminister Ken-Marti Vaher Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles riigikogus küsimustele vastates, et siseministeerium esitab igal aastal rahandusministeeriumile palve toetada priitahtlikku päästeliitu, rahandusministeerium on aga järjekindlalt jätnud selle toetuse eelarvest välja.

Riigikogu liige Mati Raidma palus siseministrilt lubadust, et priipäästjate toetus kantakse ministeeriumi eelarvesse.

Siseminister Vaher ütles, et siseministeerium on esitanud rahandusministeeriumile palve toetada igal aastal priitahtlikku päästeliitu. «Hämmastaval kombel on rahandusministeerium tugeva selgroo ja järjekindlusega jätnud selle toetuse välja, pidades seda ühekordseks toetuseks, mis on lisatud riigikogus.»

Ta lubas, et teeb omalt poolt kõik, mis on võimalik, et priitahtliku päästeliidu toetus, saaks olema regulaarne toetus. Lisades, et tegemist on väga selge partnerorganisatsiooniga riigile, kes ühendab katusorganisatsioonina enamikku päästekomandosid ja mittetulundusühinguid.

Priitahtliku päästeliidu toetus sel aastal on koos eelmisest aastast üle jääva summaga 60 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles