Hollande arutab Putiniga olukorda Süürias

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ja Prantsusmaa presidendid Vladimir Putin ja François Hollande täna Kremlis.
Venemaa ja Prantsusmaa presidendid Vladimir Putin ja François Hollande täna Kremlis. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande on täna Moskvas, kus üritab Vene ametivenda Vladimir Putinit veenda vajaduses Süüria president Bashar al-Assad võimult lahkuma sundida.

Esimest korda riigipeana Venemaad külastav Hollande loodab, et suudab Putinile selgitada Prantsusmaa nägemust Assadi-järgsest Süüriast. Moskva on kaks aastat kestnud ja 70 000 inimelu nõudnud konflikti vältel aga pidevalt rõhutanud, et Assadi lahkumise saavad otsustada üksnes süürlased, vahendas AFP.

Hollande rõhutas intervjuus raadiojaamale Ehho Moskvõ, et erimeelsustele vaatamata üritab ta leida Putiniga ühist keelt.

«Kui ta (Putin) midagi ütleb, ütleb ta seda ausalt ja see on tema seisukoht,» ütles Hollande. «Selline president Putin on... Meil ei ole veel ühist positsiooni, kuid see muutub ja me peaks jõudma konsensuseni.»

«Nii president Putin kui mina mõistame olukorra tõsidust. Ja isegi kui meie positsioonid praegu erinevad, tahame leida Süüriale parimat lahendust,» ütles Hollande.

Hollande ütles ka, et tõstatab Venemaal inimõigusküsimused, kuid seda konkreetsemalt ei selgitanud. Ta lisas, et ühtegi «provotseerivat lähenemist» ta ei kasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles