Ilves: PPA juhi konkursi läbipaistvuse kahtluse alla sattumine on murettekitav

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves ütles täna kohtumisel siseminister Ken-Marti Vaheriga, et politsei- ja piirivalveameti juhi konkursi läbipaistvuse kahtluse alla sattumine on murettekitav ning põhjustab nõutust ühiskonnas ning pingeid PPAs.

«Politsei- ja piirivalveamet, mille tegevus peab kõigile kodanikele pakkuma tugevat turvalisuse tunnet, vajab kaasaegset juhti,» ütles president Toomas Hendrik Ilves, kes kohtus täna siseminister Ken-Marti Vaheriga. «Aga politsei- ja piirivalveamet vajab ka sisemist kindlustunnet, eriti olukorras, kus kolme erineva asutuse üheks liitmine ei ole veel ju lõppenud.»

Riigipea nimetas murettekitavaks, et politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhi konkursi läbipaistvus sattus kahtluse alla, mis on tekitanud nõutust ühiskonnas ning pingeid PPAs, kahandades sealsete tublide ametnike motivatsiooni ning nõrgendades siseministeeriumi usaldusväärsust.

«Uus ja tegus PPA peadirektor peab olema koostöövõimeline PPA sees ja väljapoole, andma ametnikele vajaliku kindlustunde, konflikte vähendama, olema organisatsiooni ühendaja ja lõppkokkuvõttes Eesti siseturvalisuse suurendaja,» sõnas Ilves.

«On tähtis, et siseminister selgitaks avatult ja vahetult oma tegevust selles suunas,» rõhutas president. «Parlamentaarses Eestis ei ole niivõrd olulise asutuse nagu PPA peadirektorit võimalik nimetada ametisse ilma riigikogu õiguskomisjoni heakskiiduta. Sama on kinnitanud peaminister Ansip. Sellest põhimõttest ei saa taganeda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles