Ruhnu saarele kavandatav elamurajoon põhjustab paksu verd

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu
Ruhnu Foto: Maa-ameti ortofoto

Ruhnu vallavolikogu liige Kaarel Lauk soovib, et Saare maavalitsus peataks Ruhnu uue elamuala detailplaneeringu menetlemise ja kõrvaldaks valla ehitusspetsialisti Raimond Jõearu detailplaneeringu menetlemiselt.

Konflikti põhjus on ligemale aasta tagasi Ruhnu vallavolikogu algatatud Skalluse kinnistu II maatüki detailplaneering, millega ruhnurootslane Leif Strömfelt kavandab 4,5 ha suurusele alale Ruhnu küla piiril 11 elamukrunti, kirjutab Saarte Hääl.

Juba enne maavalitsusele kirja läkitamist asus Kaarel Lauk detailplaneeringu menetlemisel seisukohale, et detailplaneering muudab valla kehtivat üldplaneeringut ja rikub ära ajaloolise küla piirid ja struktuuri.

Samuti heidab Lauk ette asjaolu, et hooned on kavandatud põllumaale, samal ajal kui Ruhnu külas on 30 tühja, hoonestamata ja korrastamata krunti, mis on ruhnurootslastele tagastatud ja mille vastu keegi huvi ei tunne.

Ruhnu vallavalitsus on seni pea kõik Kaarel Laugu vastuväited tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles