Ajateenijate üksused liikusid Kevadtormi õppuse alale

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppus Kevadtorm 2008..
Õppus Kevadtorm 2008.. Foto: Kaitsejõudude peastaap.

Täna õhtuks liikusid maaväe tänavusel suurõppusel Kevadtorm 2009 osaleva jalaväepataljoni üksused motoriseeritud rännakuga Lääne-Virumaale, Laekvere valla territooriumile, kus algab erinevates väeüksustes ajateenistust läbivate allüksuste kokkuharjutamiseks lahingulaager.

1. jalaväebrigaadi staabiülema major Märt Plakki sõnul kulges motoriseeritud rännak Lõuna-Eestist õppuse alale vahejuhtumiteta, teatas kaitseväe peastaap.

«Pataljon sai püstitatud ülesandega edukalt hakkama,» sõnas major Plakk.

Maavägi koondas lõviosa tänavustest ajateenijatest mai alguspäevadel Põlvamaale Mooste ümbrusesse. Täna ennelõunal asusid veokite kolonnid rännakule tänavuse
õppuse alale.

Kokku kolm nädalat kestev Kevadtorm 2009 viiakse tänavu läbi Lääne-Virumaa ja Ida-Virumaa lõunaosas ning Jõgevamaa põhjaosas. Lahingulaagri ajal liiguvad üksused peamiselt Laekvere ning Simuna ning Avinurme ja Venevere vahelisel alal. Õppuse erinevatel etappidel liiguvad üksused ning peavad õppelahinguid ka Ida-Virumaa Tudulinna ja Avinurme valla ning Jõgevamaa põhjaosas Torma valla maadel.

Kahenädalasele lahingulaagrile järgneb viiepäevane jalaväepataljoni lahingugrupi hindamine, kus ajateenijatest koosnev pataljon koos Läänemaalt ja Pärnumaalt appi saabunud Kaitseliidu malevate üksustega peab vastu astuma elukutselise Scoutspataljoni vastutegevusele. Kokku osaleb õppuse erinevatel etappidel ligi 3000 kaitseväelast ja kaitseliitlast.

Kevadtormi eesmärk on harjutada üksuste koostööd Kirde kaitseringkonna vastutusalas jalaväebrigaadi raames ning hinnata eri väeüksuste võitlejatest koosnevat reservpataljoni. Samuti võimaldab aasta suurim õppus toetavatel üksustel, Scoutspataljonil ja Kaitseliidul testida oma valmisolekut ning erinevate tasandite ülematel ja staapidel omandada praktilisi kogemusi üksuste juhtimisel. Kaitseliit täidab oma ülesandeid kaitseringkonna territooriumil tegutseva territoriaalkaitse üksusena.

Kevadtormi korraldatakse igal aastal eri piirkonnas. Möödunud aastal oli see Lääne- ja Ida-Virumaa keskosas, varem on õppust korraldatud Tartu- ja Põlvamaal, Valga- ja Jõgevamaal ning samuti Lääne-Virumaal. Kevadtorm 2009 lõpeb 24. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles