Aivar Pilv sai advokatuurilt teenetemedali

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pilv
Aivar Pilv Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vandeadvokaat Aivar Pilv pälvis tänasel Eesti Advokatuuri üldkogul advokatuuri teenetemedali.

«Advokatuuri juhatuse otsusega tunnustati Pilve pikaajalist panust advokatuuri organite töös. Pilv oli aastatel 1994-1995 advokatuuri kvalifikatsioonikomisjoni liige, 1995-2004 advokatuuri juhatuse liige ning aastatel 2004-2010 advokatuuri esimees. Teenetemedaliga tõsteti esile ka laureaadi silmapaistvaid saavutusi kutsetöös,» ütles advokatuuri esimees Toomas Vaher.

Vastavalt Eesti Advokatuuri kodukorrale on advokatuuril teenetemedal, mis antakse advokatuuri liikmetele ja kolmandatele isikutele juhatuse otsusel.

Esimesed teenetemedalid said 2003. aastal Aleksander Glikman, Hasso Lepik, Aino-Eevi Lukas ja Simon Levin. Teenetemedali on pälvinud seejärel Vello Sikut, Aare Tark, Kaido Pihlakas, Toomas Luhaäär, Uno Lõhmus ja Jüri Raidla.

Vastavalt Eesti Advokatuuri sümboolika statuudile on teenetemedal eriliseks lugupidamise ja austuse märgiks. Teenetemedalit antakse pikaajalise laitmatu töö ja eriti silmapaistvate saavutuste eest kutsetöös; väljapaistva tööpanuse eest osalemisel advokatuuri organites; Eesti Advokatuuri auliikmele, samuti isikutele, kellel on erilisi teeneid advokatuuri institutsiooni arendamisel.

Üldkogul anti välja ka advokatuuri kuldmärk, mille pälvis Eva Rivis, ning hõbemärgid, mille pälvisid Terje Eipre, Aivar Hint, Imbi Jürgen, Marko Kaevando, Urmas Kiik, Kersti Kägi, Indrek Leppik, Tiia Nurm, Maivi Ots, Marko Paabumets ja Paavo Paas.

Eesti Advokatuur on 1919. aastal asutatud advokaatide omavalitsuslikel põhimõtetel tegutsev kutseühendus õigusteenuse osutamise korraldamiseks era- ja avalikes huvides ning advokaatide kutsealaste õiguste kaitsmiseks. Advokatuuri kuulub tänase seisuga 855 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles