HIVi-nakataja nõuab väiksemat karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aki Hakkarainen Rovaniemi kohtus.
Aki Hakkarainen Rovaniemi kohtus. Foto: YLE

Aki Hakkarainen, kes mõisteti mullu augustis kümneks aastaks vangi viie inimese HI-viirusega nakatamise, 14 nakatamiskatse ja ühe vägistamise eest, nõuab kohtus karistuse vähendamist. Süüdistajad aga soovivad ta veel kauemaks trellide taha mõista.


Prokurör Juhani Mäkinen taotleb, et 1999. aastal Tais puhates HIVi saanud mees mõistetaks süüdi ka kahes kuriteos, mille kohus mullu tõendite puudumise tõttu kõrvale jättis. Need puudutavad kaht naist, kes ei saanud Hakkarainenilt küll tapvat viirust, kuid kelle kallal ta väidetavalt vägivalda tarvitas.



Ühel juhul olevat tunnistaja keeldunud suguühtest Hakkaraineniga, mille peale mees huulde veritseva haava hammustas ja naist suudles, et teda tahtlikult nakatada.



Kaitsja Jorma Haavikko sõnul ei olnud Hakkarainenil aga mingit soovi ega motivatsiooni seda naisterahvast nakatada ning kuus-seitse aastat tagasi toimunut väga täpselt taastada on üldse võimatu, kuna Hakkarainen oli vahejuhtumi ajal alkoholijoobes.



Kui Hakkarainen ka neis kahes vägivallatsemisjuhtumis süüdi mõistetakse, võib ta vanglakaristus pikeneda kokku 12 aastani.



Kaitsjad taotlevad omakorda karistuse vähendamist ja kinnitavad, et kohtualune ei nakatanud inimesi pahatahtlikult ega kasutanud mingit vägivalda, kuigi ta teadis oma nakkusest ja oli suguühtes ilma kaitsevahenditeta. Hakkarainen eitab ka vägistamissüüdistust, lisaks tahab ta, et talle mõistetud 300 000 euro suurust (umbes 4,7 miljoni kroonist) trahvi vähendataks.



Kohus lõpetab tunnistajate kuulamise reedel, otsust oodatakse juuni alguses.


Kolme lapse isa, 1983. aastal sündinud Hakkarainen nakatas viis naist aastatel 1999–2007, üks neist oli tema enda abikaasa. Ükski lastest nakatunud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles