Advokatuuri uueks esimeheks valiti Sten Luiga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Luiga.
Sten Luiga. Foto: Sten Luiga

Täna Tallinnas toimunud Eesti Advokatuuri korralisel üldkogul valiti advokatuuri uueks esimeheks vandeadvokaat Sten Luiga, teatas advokatuur.

Esimehe valimisel sai Luiga 277 häält ning teine kandidaat, vandeadvokaat Katrin Kahn 131 häält.

Advokatuuri juhatusse valiti Katrin Kahn, Ants Karu, Jüri Leppik, Andrus Lillo, Maivi Ots, Madis Päts, Jaanus Tehver ja Hannes Vallikivi. Juhatuse asendusliikmeteks valiti Maire Arm, Karin Madisson ja Martin Tamme.

Advokatuuri esimehe ja juhatuse ametiperiood kestab kolm aastat. Advokatuuri senine esimees oli vandeadvokaat Toomas Vaher, kes kinnitati ametisse 2010. aasta üldkogul.

Advokatuuri uus esimees Sten Luiga ütles, et advokatuuril on 2011. aastal kinnitatud arengusuunad kuni aastani 2020 ja suuri muutusi ei ole advokatuuri juhtimises ette näha. «Kui uus juhatus järgmisel nädalal koguneb, siis valime prioriteedid järgmiseks kolmeks aastaks. Samuti jätkub igapäevane töö advokatuuri kantsleri Kristel Voltenbergi juhtimisel ning riigi õigusabi osutamine vastavalt kinnitatud põhimõtetele,» märkis Luiga.

Uue esimehena tööd alustav vandeadvokaat Sten Luiga on Advokaadibüroo Borenius vanempartner. 1992. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna lõpetanud Luiga on Eesti Advokatuuri liige alates 1992. aastast. Alates 2004. aastast on ta Eesti Advokatuuri eetika- ja metoodikakomisjoni esimees ning 2006. aastast kuulub Euroopa Liidu Advokatuuride ja Õigusliitude Nõukogu (CCBE) kutse-eetika komiteesse. Luiga on ka Tartu Ülikooli Sihtasutuse nõukogu esimees.

Advokatuuri senine esimees Toomas Vaher ütles, et kui ta valiti kolme aasta eest esimeheks tõi ta välja olulised märksõnad, millele soovis edaspidi tähelepanu pöörata: advokatuuri ühiskondlik positsioon, kutsealane professionaalsus, suhted riigiga, organisatsiooni perspektiiv. «Nüüd tagasi vaadates, on kõigis neis aspektides edasi liigutud. Üldkogu võttis 2011. aastal vastu laiapõhjaliselt ettevalmistatud advokatuuri arengukava, mille alusel oleme edasi tegutsenud ja mis seab sihi aastani 2020,» märkis Vaher.

Üldkogul külalissõnavõttudega üles astunud justiitsminister Hanno Pevkur ja riigi peaprokurör Norman Aas keskendusid oma sõnavõttudes aktuaalsetele õigusküsimustele.

Eesti Advokatuur on 1919. aastal asutatud advokaatide omavalitsuslikel põhimõtetel tegutsev kutseühendus õigusteenuse osutamise korraldamiseks era- ja avalikes huvides ning advokaatide kutsealaste õiguste kaitsmiseks. Advokatuuri kuulub 1. märtsi seisuga 855 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles