Riigiprokurör plaanib Ringmaa kohtuotsuse vaidlustada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ringmaa
Märt Ringmaa Foto: Peeter Langovits

Juhtiv riigiprokurör Margus Kurm ütles, et kavatseb suure tõenäosusega Märt Ringmaa kohtuotsuse vaidlustada.

Märt Ringmaa mõisteti süüdi aprillis 2001 Punase tänava klaastaara kioski juurde lõhkeseadeldise paigaldamises ja 2003. aasta novembris Pae tänav 23 maja trepikotta lõhkeseadeldise toimetamises, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Süüdistuse kohaselt korraldas aga Ringmaa 7 aasta jooksul 11 plahvatust, milles hukkus 7 ja sai vigastada 6 inimest. Kohus mõistis Ringmaa süüdi nendes episoodides, mille kohta olid olemas otsesed tõendid.

Harju maakohtu avaldatud Märt Ringmaa kohtuotsuse täistekstist selgub aga, et Ringmaad polnud mitme kuriteoepisoodi puhul võimalk süüdi mõista, kuna asitõendid olid uurijate poolt lohakalt vormistatud.

«Minu seisukoht on see, et kui on tuvastatud väga sarnane teguviis, siis ka selle alusel on võimalik erinevaid kuritegusid seostada ja süüdi mõista. Sellist kohtupraktikat on olemas, see on põhimõtteline juriidiline küsimus ja see tuleb kindlasti kõrgemates kohtuastmetes selgeks vaielda,» ütles Kurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles