Venezuela presidendi pere kinnitusel võitleb Chavez elu eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Hugo Chavez koos tütardega
Venezuela president Hugo Chavez koos tütardega Foto: SCANPIX

Kümne päeva eest Kuubalt Caracase sõjaväehaiglasse toodud Venezuela president Hugo Chávez pole surnud, vaid võitleb oma elu eest, kinnitas reedel tema perekond, lükates ümber levima hakanud kuuldused riigipea surmast.

«Ta jätkab võitlust ja me oleme kindlad tema võidus,» ütles presidendi vend Adan Chavez.

Asepresident Nicolás Maduro oli sedasama kinnitanud juba päeva varem. Venezuela valitsus teatas eelmisel nädalal, et Chávez kannatab endiselt hingamisteede nakkuse all, haiguse kulg pole olnud soodne.

«Chávez võitleb oma elu eest, ta seisund on keeruline, me oleme temaga,» ütles Maduro neljapäeval riigitelevisiooni otse-eetris, kus süüdistas ühtlasi välisriikide meediat valetamises ja kuulujuttude levitamises.

«Kas te teate, miks ta oma tervise eest hoolitsemise unarusse jättis? Ta pühendas kogu oma keha ja hinge rahva ja kodumaa teenimisele, et anda neile, kellel polnud mitte midagi, tagasi elu, töökoht, peavari, tervis, toit ja haridus,» märkis asepresident.

Chávezele tehti mullu 11. detsembril Havanna haiglas viimase pooleteise aasta neljas vähioperatsioon, mis osutus keerulisimaks ja mille järel tekkisid tal tüsistused.

Sellest ajast alates on avalikkusele temast näidatud kõigest paari fotot, 15. veebruaril näidati Venezuela televisioonis pilte haiglavoodis lebavast riigipeast, kelle kõrval seisid tema kaks tütart.

Alates 1999. aastast ametis olnud Chávez valiti 7. oktoobril järjekordseks kuueaastaseks ametiajaks tagasi, kuid ta oli liiga haige, et 10. jaanuaril ametivannet anda. Seetõttu lükati 58-aastase presidendi ametissevannutamine määramata ajani edasi.

Venezuela parlament on otsustanud, et valitsus jääb asepresident Maduro juhtimisel ametisse senikauaks, kuni president saab ametivande anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles