Somaalia piraadid kaaperdasid Saksa kaubalaeva

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse mereväelased kinni peetud Somaalia piraatidega mai alguses.
Prantsuse mereväelased kinni peetud Somaalia piraatidega mai alguses. Foto: AFP / Scanpix

Somaalia piraadid hõivasid Adeni lahel Antigua ja Barbuda lipu all sõitva kaubalaeva M/V Victoria, mis oli teel Punase mere ääres asuvasse Jeddahi sadamasse.


Eile kell 9.09 kohaliku aja järgi teatati Antigua ja Barbuda veeteedeametile, et kaheksa piraati tungisid kaubalaeva M/V Victoria pardale, vahendas

Reuters

.

Ameti pressiteate järgi on 7767-tonnisel ja 146 meetri pikkusel laeval 10-liikmeline meeskond. Meremeeste saatuse kohta mingeid andmeid pole.

Antigua ja Barbuda valitsuse teatel on laev registreeritud kõnealuses piirkonnas tegutsevas Euroopa Liidu piraatlusvastases laevastikus. M/V Victoria asus hõivamise ajal soovitatavas ida-lääne liikumiskoridoris Adeni lahel.

Oletuste järgi toimetati Saksa firmale kuuluv kaubalaev Somaaliasse Eyli sadamasse, mida tuntakse piraatide pelgupaigana.

Mereröövlid on hõivanud Somaalia ranniku lähedal viimasel ajal kümneid laevu. Teiste hulgas on ka Euroopa Liit ja Ühendriigid saatnud kõnealusesse piirkonda sõjalaevu, et kaitsta kaubalaevu nende teekonnal.

Vaatamata aga mitme riigi sõjalaevade viibimisele Adeni lahel on piraatide rünnakud jätkunud.

Viimase paari aasta jooksul on mereröövlid kaaperdanud kümneid laevu, võtnud sadu pantvange ja teeninud lunarahanõuetega miljoneid dollareid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles