Nestor: Pätsu-aegse mentaliteediga mees ei peaks juhtima politseid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kama.
Priit Kama. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu liige Eiki Nestor avaldas arvamust, et Priit Kamast kui tema hinnangul Pätsu-aegse mentaliteediga mehest ei peaks kindlasti saama uut politseijuhti.

«Kui mina oleksin olnud kvalifikatsionikomisjoni esimees, siis see mees teise ringi poleks pääsenud,» sõnas Nestor Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Varem on sellises olukorras võimupartnerid teinekord poliitilist kaupa teinud, loodetavasti seekord nii ei lähe,» avaldas ta lootust.

«Alati igasuguse juhivaliku puhul peaks olema eelistatud süsteemi sees töötanud inimesed, miks antud juhul vajab siseminister inimest väljastpoolt, peaks tema seletama,» ütles Nestor.

«Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juht aastal 2013 ei peaks olema selline, kelle mentaliteet sobib Konstantin Pätsi aegadesse 1930. aastatesse. Võibolla vanglasüsteemi kui kinnisesse ta mingil moel sobib, aga PPAsse, kelle klientuur – kui nii võib öelda – on kõik eestimaalased, kindlasti mitte. Selles ametis ei saa lähtuda printsiibist, et mul on õigus, kuna mul on võim,» rääkis Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles