Kristlikud demokraadid: mida plaanite europarlamendis saavutada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKD esimees Peeter Võsu.
EKD esimees Peeter Võsu. Foto: Marina Puškar

Postimees.ee 's käib Euroopa Parlamenti kandideerivate parteide vaadete tutvustamine. Täna küsisime parteide kandidaatidelt: kui teid valitakse europarlamenti, siis millised konkreetsed saavutused seate endale eesmärgiks oma saadikuks olemise aja jooksul. Vastavad kristlike demokraatide kandidaadid.



Peeter Võsu:

Soovin peatada Euroopa võetud kursi föderatsiooni suunas. Eestil tuleks säilitada suveräänne otsustusõigus oma riigis (oma seaduste ülimuslikkus), et jääda riigina püsima. Samuti seisan judeo-kristlike, Euroopa ühiste väärtuste eest. Euroopa ei tohiks piirata südametunnistuse, sõna- ja usuvabadust hirmu ees, et keegi Lähis-Idas selle tõttu solvub. Toetan Euroopa kristlikku identiteeti ja selle väljendamise õigust ja vabadust Euroopa Liidu avalikus ruumis ja valitsevates institutsioonides. Samuti loodan parandada kommunikatsiooni Euroopa Liidus toimuva ja Eesti rahva vahel.

Andres Toome: Kristliku mõttelaadiga saadikute tiheda koostöö arendamine, mis väljenduks ühiste seisukohtade sõnastamises ja vastavas tegutsemises. Erakondlik kuulumine ei ole takistuseks. Eesmärgiks on võimu kontsentreerimise peatamine ning Eesti kui iseseisva riigi ja kultuuri säilitamine.

Kahjuks on EP võimalused seadusloome osas sisult olematud võrreldes rahvusparlamendiga. Seepärast Euroopa Komisjoni liikmelisuse määramine ja hilisem koostöö liikmetega on äärmiselt tähtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles