Scoutspataljoni kolonnid liiguvad täna õppustele

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonn.
Kaitseväe kolonn. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna algab Kiltsis Läänemaal ja Lintsis Harjumaal Scoutspataljoni õppus Gleipnir, mis on esimene mais Afganistani suunduva jalaväekompanii õppusteseeriast. Seoses sellega liiguvad pataljoni kolonnid täna Vana-Haapsalu maanteel.

Scoutspataljoni sõidukite kolonnid alustavad Paldiskist liikumist mööda Vana-Haapsalu maanteed Kiltsi ja Lintsi täna keskpäeval. Tagasi Paldiskisse pöördutakse 8. märtsil.

Kuni reedeni harjutavad ligi kakssada Scoutspataljoni kaitseväelast välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullide läbiviimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikul alal ning tegevust isevalmistatud lõhkekehade avastamisel ja käsitlemisel.

«Gleipniri eesmärk on tegevuste harjutamine jao- ja rühmatasandil. Gleipnir on oma olemuselt suhteliselt jäiga tegevuskavaga ega olene kohapeal valitsevast strateegilisest olukorrast. Olulisimaks peame, et välisoperatsioonile minevad kaitseväelased kinnistaksid rutiinsete tegevustega seotud põhitõed, mida läheb igapäevaselt vaja,»  ütles Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus.

Gleipnir on õppustetsükli kolmest õppusest esimene, kus järgmisena Afganistani suunduvad üksused harjutavad. Gleipnirile järgnevad Ida-Virumaal korraldatav BAM ja Gungnir Lätis, Adaži polügoonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles