Ettepanek viisavabaduseks Venemaaga ei leidnud koolinoorte mudelparlamendis toetust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudel-Euroopa parlament töös.
Mudel-Euroopa parlament töös. Foto: Ivo Visak

Täna riigikogus toimuval keskkoolinoorte Mudel-Euroopa Parlamendi täiskogul panid kõigist Eesti maakondadest kogunenud õpilased hääletusele küsimuse Euroopa Liidu viisavabadusest Venemaaga, mille oli heaks kiitnud kolm päeva tööd teinud noorteparlamendi siseasjade komisjon, täiskogu lükkas ettepaneku siiski tagasi.

«Resolutsiooni ettevalmistamise käigus peetud arutelu andis mulle küll kindla teadmise, et Eesti kooliõpilased on piisavalt hästi kursis teemaga ning arvukad asjakohased küsimused aitasid mõne detaili ehk ka paremini selgeks saada,» ütles noortega kohtunud riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

«Kui lugeda valminud resolutsiooni teksti, siis kuni viimase punktini on selle toon pigem skeptiline ning hoiatav kõikvõimalike vajalike ettevaatusabinõude suhtes, ent paljudele üllatuseks on komisjon otsustanud siiski toetada Venemaa ja Schengeni vahelist viisavabadust,» ütles noorteparlamenti korraldava MTÜ Euroopa Maja tegevjuht Herman Kelomees.

Mudel-Euroopa Parlamendi täiskogu otsustas ELi-Venemaa vahelise viisavabaduse kehtestamise ettepaneku ülekaalukalt tagasi lükata häältega 76:27.

Teised Mudel-Euroopa Parlamendi komisjonid on näiteks taotlenud tihedamat Euroopa Liidu majanduspoliitika integreerimist, legaliseerinud internetipiraatluse tema tänasel kujul ning otsustanud toetada maavarade kaevandamist Arktikas.

Mudel-Euroopa Parlamendi toetajad on programm Euroopa Noored ja hasartmängumaksu nõukogu. Euroopa Maja on mittetulundusühing, mis korraldab Euroopa Liidu ja NATO toimimist simuleerivaid konverentse.

Otseülekannet ürituselt saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles