Halduskohus ei rahuldanud Kõlvarti kaebust kapo vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna halduskohus jättis Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti kaebuse kaitsepolitsei vastu rahuldamata.

 

Kohus jättis tänase otsusega rahuldamata Kõlvarti kaebuse, milles ta taotles kaitsepolitsei aastaraamatus avaldatud faktide ümberlükkamist.

Kohus jõudis järeldusele, et  kapo aastaraamatus Kõlvarti osas esitatud andmed ei ole ebaõiged. Koolireformi teemal on Kõlvart oma seisukohti erinevates meediakanalites küllaltki aktiivselt avaldanud ning need on üldteada. Mihhail Kõlvarti kui kõrge ametniku tegevuse kohta aastaraamatus antud hinnangud ei ole kohtu arvates ebakohased ega teota Kõlvarti au ja head nime.

Kohus kokkuvõtvalt asus seisukohale, et kaebaja kohta kapo aastaraamatus esitatud faktiväited on õiged ning selles esitatud väärtushinnangud kohased/põhjendatud.

Kohtuotsuse edasikaebamiseks tuleb apellatsioon esitada 30 päeva jooksul Tallinna ringkonnakohtule.

Mullu 12. aprillil avaldatud kaitsepolitsei aastaraamat märkis, et Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti aktiivses tegevuses venekeelsete gümnaasiumide säilimise nimel võib näha seoseid Venemaa kaasmaalaspoliitikaga. Aastaraamat tõi peatükis «Põhiseadusliku korra kaitse» esile Kõlvarti avalikke ja varjatud kontakte Venemaa suursaatkonna diplomaadi Juri Tsvetkoviga ning loetles tema teisi tegevusi venekeelsete koolide eest võitlemisel. Kõlvart andis sellise info tagasi lükkamiseks kaebuse halduskohtusse 7. mail, nõudes uue aastaraamatu trükkimist, kus oleks kustutatud või kinni kaetud tema kohta käiv info, samuti isikuandmetele juurdepääsu võimaldamise lõpetamist ning ebaõigete andmete ümberlükkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles