Uus eelnõu paneks ka liiklushuligaanid üldkasuliku tööd tegema

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Justiitsministeeriumis valmiva eelnõu kohaselt saaks tulevikus ka väärteokorras karistatud liiklusrikkujaid üldkasulikku tööd tegema panna.

Politsei on teedelt tabanud mitmeid liikluseeskirjade rikkujaid, kellel on kümneid maksmata trahve ja varasemaid karistusi sarnaste tegude eest, kuid kes endiselt purjuspäi autorooli kipuvad või muid rikkumisi toime panevad. Seni on selliseid paadunud rikkujaid karistatud kuni 30-päevase arestiga. Nüüd võib liiklushuligaane ees oodata hoopis üldkasulik töö.

«Juhul kui süüdimõistetu ettenähtud ajal ja kohas oma üldkasuliku töö kohustust ei täida, siis peab ta kandma oma karistuse arestimajas,» selgitas justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus.

Eelnõu järgi võrdub üks päev aresti kahe tunni üldkasuliku tööga.

Kvalifikatsiooniga rikkujad saavad teha erialast tööd

Kõmmuse sõnul on üldkasulike tööde puhul tegemist enamasti lihttöödega, sest süüdimõistetutel ei ole sageli mingit kvalifikatsiooni.

«Näidetena võib tuua haljastustööd ja koristustööd. Samas kui inimesel on konkreetne kvalifikatsioon ning on selline koht, kus teda vajatakse, siis rakendatakse teda just sellisel tööl,» lisas Kõmmus.

Näiteks pottsepp või keevitaja ei pea tema sõnul tõenäoliselt tänavat pühkima minema, vaid saab teha oma oskustele sobivamat tööd.

Kokku on Eestis üle 600 tööandja, kes üldkasuliku töö tegemise võimalust pakuvad.

«Samas, kui on vaja otsitakse konkreetsele inimesele, näiteks mõne väiksema maakoha elanikule, kus lepingulist koostööpartnerit ei ole, eraldi sobiv töökoht üldkasuliku töö teostamiseks,» lisas Kõmmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles