Kõik tubaka- ja alkoholikäitlejate kontrollid paljastasid rikkumisi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid. Illustreeriv foto.
Salasigaretid. Illustreeriv foto. Foto: Maksu- ja tolliamet

Jaanuaris viisid maksu- ja tolliameti töötajad Eesti piiridel läbi 1882 kontrolli, millest enam kui pooltel ehk 1093 juhul tuvastati rikkumisi.  

Tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti jaanuaris kokku 28 korral, rikkumisi leiti kõigil juhtudel. Kokku peeti kinni ligi 1,6 miljonit sigaretti ja 2396 liitrit kütust, alkoholi absoluutarvestuses 47,8 liitrit. 

Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati 24 ühikut. Narkootilisi aineid peeti kinni 193,3 grammi.

Piiriületusel peeti narkojoobe kahtlusega kinni 6 inimest, kes anti täiendavaks joobekontrolliks üle politsei- ja piirivalveametile.

Maanteedel oli kokku 569 kontrolli, mille ajal avastati 7 rikkumist.

Näiteks tuvastasid maksu- ja tolliameti töötajad 7. jaanuaril kütuse ostu-müügitehingu Tallinnas paiknevas kaarhallis. Kütuse müüjal puudus kütusekäitlemiseks vajalik registreering majandustegevuse registris, müügikohast avastati aga 2300 liitrit kütust.

Järgmisel päeval leiti Narvas asuvast garaažist 32 160 Venemaa maksumärkidega sigaretti ja 4 liitrit alkoholi.

13. jaanuaril kontrolliti Narvas Ida tollipunktis Eestisse sisenevat sõiduautot, mille kerekonstruktsiooni sisse ehitatud peidikust avastati 74 674 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Samal päeval leiti Tallinna sadamas tänu narkokoerale reisija asjade hulgast 6,3 g kanepit, 1,5 g amfetamiini ja 4 Xanaxi tabletti.

15. jaanuaril avastasid Ida tollipunkti töötajad Narvas Venemaalt Eestisse sisenenud sõidukit kontrollides kokku 82 420 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Järgmisel päeval kontrolliti Sillamäel ühte elukohta ja garaaži, millest kokku leiti 54 300 Venemaa maksumärkidega sigaretti ja 30 liitrit alkoholi.

Samuti 16. jaanuaril kontrolliti kahte Hispaaniast tulnud postisaadetist, kust avastati 101,5 g erinevaid narkootilisi ja psühhotroopseid aineid.

Tallinna lennujaamas avastati 17. jaanuaril ühe reisija pagasi kontrollimisel 9150 erinevat tabletti, 4100 ampulli, 25 pudelit 10 ml vedelikuga ja 400 sigaretti.

18. jaanuaril leiti maksu- ja tolliameti ning politsei- ja piirivalveameti ühiskontrolli käigus Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel ühest sõiduautost 50 000 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Järgmisel päeval reageeris narkokoer Tallinna sadamas reisija peale, kelle taskust leiti 7,8 grammi kanepit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles