Sotsiaalministeerium võib 8-protsendisest kärpest pääseda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärpekääri limbo
Kärpekääri limbo Foto: Urmas Nemvalts

Kuigi riigieelarve aukude lappimiseks on kõigile ministeeriumidele antud ülesandeks leida eelarves kärpekohti 8 protsendi ulatuses, võib sotsiaalministeerium nii ulatuslikust kärpest pääseda.


«Igal kärpel on oma mõju ja neid mõjusid tulebki hinnata. Kui me kärbime sotsiaalministeeriumi valdkonnast midagi, siis need on toetused, hüvitised või pensionid,» rääkis sotsiaalminister Hanno Pevkur, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ütles, et haridusministeeriumi kõiki kuluartikleid on võimalik kärpida, aga igal poolt kindlasti mitte 8 protsenti.

Rahandusminister Ivari Padari sõnul tehakse vajadusel mõnele ministeeriumile erand.

«Rääkida täna sotsiaalministeeriumi puhul 3,8 miljoni kroonisest kärpest pluss mingid mööndused, mis puudutavad haigekassat, siis on selge, et see on lihtsalt lahendamatu ülesanne,» nentis Padar.

Tänaõhtusel valitsuse istungil on laual maksumuudatused, pensioniea tõstmine, toetuste vähendamine ja kõrghariduse muutmine tasuliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles