Keskerakond: mida peate oma eelkäijate suurimaks saavutuseks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Pm

Postimees.ee 's käib Euroopa Parlamenti kandideerivate parteide vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: mida peate oma eelkäijate (praegu Eestist valitud europarlamendi saadikute või oma erakonnast valitud saadikute) suurimaks saavutuseks senise europarlamendi koosseisu ajal ja miks? Vastab Keskerakonna kandidaat Edgar Savisaar.


Edgar Savisaar:

Poliitika on valikute küsimus. Valikute, mis näitavad hästi, mida rahva esindajad oma tegevuses tähtsustavad. Mõnedele Eesti esindajatest europarlamendis on selleks ainult välispoliitiline säramine, sest enda meelest ollakse tõusnud kõrgemale tasandile - rahvusvahelisteks meesteks ja naisteks. Kodused asjad tunduvad kaugelt aga väiksed ja ebaolulised.

Pole kahtlust, et erinevate Aafrika riikide probleemid on «musta mandri mehele» Brüsselis Toomas Savile enam südamelähedased. Sotsid eesotsas Marianne Mikkoga õpetavad aktiivselt Moldovas demokraatia ehitamist. Isamaalane Tunne Kelam peab kõige tähtsamaks Gruusia valitsevale ringkonnale toetuse otsimist Euroopas.

Kindlasti on tore, et Maarjamaalt on viimase viie aasta jooksul võrsunud selline suur hulk aktiivseid maailma abistajaid. On aga tõeliselt hea meel, et Keskerakonna esindaja europarlamendis - Siiri Oviir - on seadnud oma tegevuse põhirõhu lisaks üle-Euroopaliste küsimuste aktiivsele lahendamisele neile probleemidele, mis on aktuaalsed ja tähtsad kõigile Eestimaa inimestele.

Olgu selleks siis tööhõive ja sotsiaalküsimused, mis on täna vaata et kõige tähtsamad nendele tuhandetele, keda ähvardab tööta jäämine siinsamas Eestis. Või siis Euroopa Liidu kodakondsusküsimused, mis puudutavad sadu tuhandeid eestimaalasi. Ning loomulikult võrdõiguslikkus, mis Euroopas on oluliselt erinev Toompea arusaamast võrdõiguslikkusest kui Tallinna valimiskorraldusest. Siiri Oviir on olnud edukas ja efektiivne.

Just selliselt peab tulevikus europarlamendis käituma kogu Keskerakonna esindus, mis saab olema tänasest oluliselt suurem. Olles eurooplane, ei tohi unustada oma juuri ja neid inimesi, kes on valimistel teie poolt oma hääle andnud. Brüsselis on vägagi palju Eesti jaoks ära teha. Inimesed ei mõistaks meid, kui me räägiksime Europarlamendi valimistel vaid traditsioonilist juttu Euroopa ühistest väärtustest. Meie valijatele on praegu tähtsad hoopis teised teemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles