Europarlament kutsub sotsiaalvõrgustike kaudu noori valima

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlament jõudis Facebooki.
Euroopa Parlament jõudis Facebooki. Foto: http://www.facebook.com/europeanparliament

4.-7. juunini aset leidvaid Euroopa Parlamendi valimisi silmas pidades loodi interneti sotsiaalvõrgustikes spetsiaalsed kontod, mis on suunatud peamiselt noorematele valijatele ning mille abil pakutakse noortele sobivaid materjale ja võimalusi.

Põhisõnum on jätkuvalt valimiste kuupäev ning europarlamendi otsuste mõju eurooplaste igapäevasele elule, teatas Euroopa Parlament.

Lisaks jaanuaris avatud Euroopa Parlamendi valimiste veebilehele avas Euroopa Parlament nüüd konto interneti sotsiaalvõrgustikes Facebook (üle 175 miljoni kasutaja) ja MySpace (üle 250 miljoni kasutaja). Samuti on Euroopa Parlamendil konto Flickr fotovõrgustikus, kuhu lisatakse iga päev uusi fotosid liikmesriikides asuvatest kolmemõõtmelistest installatsioonidest ning valikutubadest.

Euroopa Parlamendi teatel võimaldab viimastel aastatel väga oluliseks saanud interneti sotsiaalmeedia kasutamine noortel valijatel olla Euroopa teemadega rohkem seotud, ärgitada noorte huvi parlamendi tegevuse ja saadikute töö vastu ning panna noori mõtlema selle üle, mida valimised neile tähendavad. Läbi parlamendi konto pääseb ligi ka erinevatele internetipõhistele allikatele ning mitmesugustele materjalidele parlamendi kodulehel.

Peatselt avatakse «EU Tube'i» nime all ka alajaotus Youtube'i keskkonnas, kus hakatakse avaldama valimiskampaaniaga seotud videomaterjale.

Lisaks käivitatakse mais kogu Euroopa Liitu hõlmav internetipõhine reklaamikampaania, mille käigus kasutatakse elektroonilisi ribareklaame teabekampaania värvide ning kujutistega, ning märksõnu otsingumootorites.

Järgmiste nädalate jooksul lisatakse jaanuaris avatud 2009. aasta valimiste lehele uued interaktiivsed võimalused. Euroopa Parlamendi otsevalimiste 30. aastapäeva tähistamiseks avatakse «ELi ajamasin», mis lubab veebilehe külastajatel virtuaalselt tutvuda kahe tüüpilise Euroopa koduga, üks aastal 1979 ja teine aastal 2009.

Valimisi kaetakse Euroopa Parlamendi veebilehel täies mahus spetsiaalses «Valimisõhtu» rubriigis, mis avatakse pühapäeval, 7. juunil Eesti aja järgi kell 19.00 ning kus näidatakse reaalajas erinevatest liikmesriikidest saabuvaid tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles