Spetsialist kodusõja ohtu Venezuelas suureks ei pea

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezueal riigipea Hugo Chávez poolehoidjad Ecuadoris.
Venezueal riigipea Hugo Chávez poolehoidjad Ecuadoris. Foto: SCANPIX

Ladina-Ameerika spetsialist Laura Alvin ütles, et ei pea Hugo Chavezi surma järgses Venezuelas kodusõja puhkemise ohtu väga suureks, sest kumbki potentsiaalne osapool sellest ei võidaks.

«Suur see tõenäosus ei ole, sest täna on kaks osapoolt. On opositsioon ja Chavezi-meelsed. Kui eelmise aasta lõpus toimusid presidendi valimised siis 45 protsenti häältest sai Henrique Capriles, kes on opositsiooni liider. 55 protsenti inimestest jäid Chavezi poolele,» vahendas ERR Uudised Alvin intervjuud Vikerraadio saates « Uudis +».

Alvini sõnul on opositsiooni populaarsus nii suur, et selle kaotamisega ei olda valmis riskima. Seega ei ole antud olukorras ka kodusõjal mõtet. «See tooks kaasa nii siseriikliku kui ka rahvusvahelise pahameele ning selle populaarsuse, mis tänaseks on saavutatud, see tõenäoliselt annulleeriks,» lausus ta.

Ta märkis, et ka Chavezi toetajatel ei ole mõtet alustada kodusõda, sest see tooks ka nendele kaasa populaarsuse kaotuse. 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles