Galerii: sisekaitseakadeemia korraldas Tabasalus noortele sisekaitsepäeva

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Tabasalu Ühisgümnaasiumis sisekaitsepäev harju maakonna noortele, kus tutvutati erinevaid sisejulgeoleku valdkondi, sisekaitselise eelkutseõppe võimalusi, viidi läbi põnev võistlusmäng ning kohal olid ka kadetid sisekaitseakadeemia kõikidest kolledžitest ja ametnikud politsei –ja piirivalveametist.

Noored said sisekaitsepäeval teadmisi sisejulgeolekualastest õppimis- ja töötamisvõimalustest. Oma silmaga sai lähemalt näha kriminalistika bussi, piiri peal kinni peetud võltsitud dokumente, võtta sõrmejälgi ja proovida omal käel fotorobotit.

Sisekaitseakadeemia kutsealase eelkoolituse juht Priit Männik on veendunud, et sellised tutvustuspäevad koolides on olulised õpilastele teadlikuma valiku tegemisel.

«Sarnaseid sisekaitsepäevi korraldab akadeemia juba kolmandat aastat nende 10 gümnaasiumi baasil erinevates Eesti piirkondades, (Pärnus, Orissaares, Põlvas, K-Järvel ja Narvas) kus toimub ka sisekaitseline eelkoolitus. Kutsealase eelkoolituse eesmärk ei ole ju mitte see, et kõik selles osalenud õpilased asuksid meie erialadele õppima, olulisemgi on, et neist saavad oskustega inimesed enda ja teiste aitamisel keerulistes situatsioonides,» ütles Männik.

Sisekaitselise eelkutseõppe rühm avati Tabasalu Ühisgümnaasiumis 2011. aasta sügisel (tulevastele) 10. klassi õpilastele, kes alustasid õpet piirivalve erialal. Sel õppeaastal jätkasid noored politseerialal ja tuleval õppeaastal saavad teada päästjate tegemistest.

Eelkutseõppe raames antakse Tabasalu õpilastele lisaks teooriatundidele  võimalus käia sisejulgeoleku tööga tutvumas politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, maksu –ja tolliameti ning vanglateenistuse struktuuriüksustes. Mõlema õppeaasta lõpus toimub õpilastele kahepäevane õppelaager, kus kontrollitakse teoorias omandatu rakendamise praktilisi oskusi.

Õppesuuna edukalt lõpetanul avaneb võimalus sooritada abipäästja ning abipolitseiniku eksam. Kõik osalenud õpilased saavad tunnistuse. Õppesuuna tulemuslikult läbinud õpilased on Sisekaitseakadeemiasse sisseastumisel  eelisolukorras, kuna neil on esialgsed erialased teadmised ja oskused juba omandatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles