USA loodab suhete paranemisele Venezuelaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chavez
Hugo Chavez Foto: SCANPIX

USA loodab suhete paranemisele Venezuelaga, kui president Hugo Chaveze leinamine ja valimisteaeg läbi saab, Ühendriikide välisministeeriumi hinnangul võib see siiski omajagu aega võtta.

«Me kõik teame, et valimiste ja kampaaniate aeg ei pruugi olla alati kõige parem aeg uue põhjapaneva poliitika rajamiseks. Me loodame suhete paranemisele, kuid saame aru, et võib aega võtta, enne kui Venezuela valimistest sirgub valitsus, mis on valmis kõnelusi alustama,» ütles kolmapäeval ministeeriumi kõrge ametnik.

Euroopa Liidu president Herman Van Rompuy kiitis kolmapäeval Venezuela «silmapaistvat» sotsiaalarengupoliitikat, avaldades kaastunnet president Hugo Cháveze surma puhul.

«Venezuela on paistnud silma oma sotsiaalse arenguga ja panusega Lõuna-Ameerika regionaalsesse integratsiooni,» ütles Van Rompuy koos Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barrosoga tehtud avalduses.

Barroso ja Van Rompuy avaldasid Venezuelale kaastunnet ning väljendasid lootust, et tulevikus «meie suhe süveneb».

Chávez suri teisipäeval 58-aastasena pärast pikka võitlust vähiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles