ÜRO uued sanktsioonid jätavad põhjakorealased luksuskaupadest ilma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO uued sanktsioonid jätavad põhjakorealased luksuskaupadest ilma. Fotol Põhja-Korea juht Kim Jong-un (kesekel) inspekteerimas sõjaväelastele kuuluvaid esemeid
ÜRO uued sanktsioonid jätavad põhjakorealased luksuskaupadest ilma. Fotol Põhja-Korea juht Kim Jong-un (kesekel) inspekteerimas sõjaväelastele kuuluvaid esemeid Foto: SCANPIX

ÜRO Julgeolekunõukogu arutab täna uute sanktsioonide kehtestamist Põhja-Koreale.

Uued sanktsioonid puudutavad eelkõige luksuskaupade müüki Põhja-Korea eliidile ning rahvusvahelise valuuta jõudmist sellesse riiki, edastab AFP.

ÜRO langetas otsuse karmistada sanktsioone pärast seda, kui Põhja-Korea tegi selle aasta veebruaris kolmanda tuumakatsetuse.

Põhja-Korea vastas sanktsioonidele sellega, et ähvardas selle nädala alguses taganeda Korea sõja lõpetanud relvarahulepingust. Ettekäändeks toodi, et USA ja Lõuna-Korea korraldavad ühiseid sõjaväeõppuseid.

Korea sõda Põhja- ja Lõuna-Korea vahel kestis 1950. – 1953. aastani. Korea vabariigi poolel osales selles sõjalises konfliktis USA ja veel 15 riiki.

Korea Rahvademokraatliku Vabariigi poolel sõdisid Hiina ja Nõukogude Liidu armeeüksused.

Relvarahuni jõuti 1953. aastal ÜRO, India ja USA presidendi Dwight Eisenhoweri eestvedamisel. Põhja-ja Lõuna-Korea piiril on tänapäevani demilitariseeritud tsoon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles