Prantsuse keele riigieksam saab rahvusvahelise tunnustuse

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Neljapäeval allkirjastatakse haridus- ja teadusministeeriumi ning Prantsuse suursaatkonna vahel prantsuse keele tasemeeksami (DELF scolaire) leping, lepingu kohaselt hakkab sihtasutus Innove alates 2014. aastast korraldama prantsuse keel riigieksamit.

Innove hakkab korraldama prantsuse keele tasemeeksamit Delf (Diplôme d’études en langue française) scolaire, mille sooritamine tõendab keeleoskust B1 ja B2 tasemel.

Haridus- ja teadusministeeriumi kava kohaselt on alates 2014. aastast kõikidel õpilastel võimalus võõrkeele riigieksamina sooritada rahvusvaheliselt tunnustatud prantsuse, saksa või vene keele eksam, mille edukas sooritamine annab õpilasele rahvusvahelise keeleoskustunnistuse. Välisriikide poolt välja töötatud ja rahvusvaheliselt tunnustatud tasemeeksamite kasutamine eeldab rahvusvahelisi lepinguid, esimesena jõuti sellise leppeni Prantsusmaaga.

Koostöö ja läbirääkimised saksa ja vene keele tasemeeksamite teemal jätkuvad Goethe Instituudi ning Peterburi Ülikooli ja Tartu Ülikooli vene keele testimiskeskusega. Ministeerium loodab järgmised lepingud allkirjastada 2013. aasta jooksul.

Eesti on traditsiooniliselt olnud maa, kus õpitakse ja osatakse mitut võõrkeelt. Seda traditsiooni tahab Eesti haridussüsteem kindlasti hoida ja jätkata. Haridus- ja teadusministeerium peab oluliseks anda õpilastele võimalus õppida erinevaid keeli – kohustus on õppida vähemalt kahte võõrkeelt ning omandada nende oskus iseseisva keelekasutaja ehk B-tasemel.
  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles