Rahvas jätab Caracases Chávezega hüvasti

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela asepresident Nicolás Maduro (vasakul) ja parlamendi spiiker Diosdado Cabello seismas Hugo Cháveze sarga kõrval.
Venezuela asepresident Nicolás Maduro (vasakul) ja parlamendi spiiker Diosdado Cabello seismas Hugo Cháveze sarga kõrval. Foto: SCANPIX

Venezuelalased jätavad täna riigi pealinnas Caracases hüvasti üleeile surnud president Hugo Chávezega, kelle surnukeha lebab avatud kirstus.

Eile lehvitasid sajad tuhanded inimesed lippe ja skandeerisid: «Chávez elab!», kui ekspresidendi sarka vankril mööda pealinna tänavaid veeti. Teekond haiglast, kus ta suri, sõjaväeakadeemiasse, mida ta kunagi oma teiseks koduks nimetas, kestis seitse tundi, vahendas AFP.

Rongkäiku juhtis endise dessantväelase poolt välja valitud ametijärglane, asepresident Nicolás Maduro.

Kirst asetati seejärel pooleldi avatuna akadeemia saali, sarga ümber seisid Cháveze ema Elena, kolm tütart, poeg Huguito ja lapselaps. Kohal olid ka Cháveze liitlasteks peetud Argentina, Uruguay ja Boliivia presidendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles