Tamkivi: kui sundliitmine välistada, võib uus haldusreformi kava läbi minna

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi peab IRL-i uut tõmbekeskustele suunatud haldusreformi ideed mõistlikuks, kui sealt sundliitmine välja jääb.

«Kui tõesti midagi ümber korraldada, tuleks seda tõmbekeskuste teemat kindlasti jälgida, kui aga liikumissuunad on ebaloogilised, seoses kohaliku haldusreformiga, siis sellel ilmselt head tulemust olla ei saa,» ütles Tamkivi ERR-i uudisteportaalile.

Regionaalminister Siim Kiisler (IRL) on öelnud, et uue kava puhul on tegemist kompromissiga IRL-i ja Reformierakonna nägemuste vahel, kus riik annab tõuke ja omavalitsused teevad oma valikud ise.

«Üks asi on teooria, mida rääkida, teine asi on see, mis hakkab praktikas toimuma,» ütles selle peale Tamkivi. «Ma saan aru, et IRL-il see mõte (sundliitmise mõte - toim.) ikka on, tänases koalitsioonis seda sundliitmise juttu kindlasti ei ole mõtet väga pikalt rääkida, see kindlasti ei kanna,» märkis Tamkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles