Ministri korraldus viis IRList lahkumiseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

IRLi kuuluva ministri korraldus kohe eemaldada erakonda halvustav kommentaar Facebooki isiklikult kontolt, viis Aivar Krooni IRList lahkumiseni.


Läänemaal elav ja kaks aastat IRLi kuulunud Aivar Kroon kirjutab tänases Lääne Elus avaldatud arvamusartiklis, et eelviimaseks tilgaks tema karikasse sai IRLi kontrolli all oleva Ridala valla otsus mitte osaleda Läänemaa valdade suures ühinemises.

Erakonnast lahkumise hetkel IRLi Läänemaa organisatsiooni juhatusse kuulunud Krooni sõnul ärritas teda eriti erakonna reageering antud otsusele. «Juhatuse koosolekul ei võetud Läänemaa ainsa valla, kus IRL võimul, otsust isegi mitte arutada. Mis mõte on siis üldse korrutada, et meie põhieesmärk on omavalitsuste ühendamine, kui tegelikult see kedagi ei huvita,» kirjutab Kroon Lääne Elu arvamusartiklis.

Kui mees julges erakonna taolist kahepalgelist käitumist oma isiklikul Facebooki kontol kritiseerida, siis järgnes sellele korraldus see eemaldada. «Mulle oli väga ootamatu ja ebameeldiv, kui mõne aeg hiljem sain ühelt IRLi kuuluvalt ministrilt sõnumi korraldusega kohe oma erakonda halvustav kommentaar eemaldada,» meenutab Kroon. «Kas tõesti oleme tagasi jõudnud eelmise vabariigi lõpuaega, kus demokraatia hääbus ja järgmine samm olekski diktatuur?»

Krooni sõnul ei saa kõike teha vaid mis tahes tasandil võimul püsimiseks, justkui kõik muu oleks ebaoluline. «Jah, valimised on lähedal, kuid pead liiva alla peites vaevalt ka hääli kogub.»

Regionaalministri kommentaar

«Kuna Aivar Kroon on otsustanud meedias ühepoolselt viidata meievahelisele kirjavahetusele, siis panen siia üles kõnealuse teksti, et igaüks saaks ise anda hinnangu, mis sobib ja mis mitte,» kirjutas regionaalminister Siim-Valmar Kiisler oma Facebooki-lehel.

Aivar Kroon kirjutas 9. veebruaril (postitus on jätkuvalt üleval) oma FB seinal muu teksti hulgas järgmise lause: «Mingu see IRL oma regionaalpoliitikaga ja suurte sõnadega pe...»

Järgnevat kirjeldab Kiisler Facebookis nii: «Mina lugesin tema postitust 15. veebruaril ning saatsin talle järgmise privaatsõnumi: Hea Aivar! Sinu erakonnakaaslasena leian ma, et IRL piirkonna juhatuse liikmel ei sobi kirjutada avalikult solvavaid (ebaviisakaid) lauseid omaenda erakonna kohta. Loodan, et nõustud minuga ja eemaldad selle väljendi oma FB seinalt. Siim

Aivar Kroon vastas: Tänan saingi viimase tõuke erakonnast lahkumiseks.

Selle peale vastasin mina: Noh, kahju muidugi, ega ma paha pärast, minu arust lihtsalt oma perekonda ja oma erakonda pole mõtet avalikult solvata. Nii ka meie suhtlus lõppes.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles