Savisaar: parempoolsusest jagu saamiseks pole hilja

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Täna Sindis toimuval Keskerakonna volikogu istungil ettekandega esinenud Edgar Savisaar märkis, et Keskerakonna ja sotside ühiseks vastaseks on äärmuslik parempoolsus, millest jagu saamiseks pole veel hilja.

«Valitsuse poliitika tulemuseks on Eesti rahva massiline pagemine oma kodumaalt, elu järjekindel hääbumine väljaspool mõnda suuremat linna ning jäised suhted eri keelt kõnelevate ühiskonna osade vahel,» rääkis Savisaar. «Sotside ja meie lahendused on parempoolsete kukutamisel sarnased – astmeline tulumaks, töökohtade loomine terves Eestis ning kodurahu kindlustamine eestlaste ja venelaste vahel. Lühidalt öeldes, teeme kogu Eestis nii, nagu on Keskerakond teinud Tallinnas.»

Savisaar rõhutas, et samas on suur erinevus Keskerakonna ja sotside poliitika tegemise vormis. «Nemad räägivad aga meie teeme. Nemad räägivad aga unustavad ning kui võimule saavad, siis asuvad täitma hoopis parempoolsete lubadusi – näiteks Tallinna Vee enamusaktsiate müük, Eesti Raudtee müük ja suured eelarve kärped omavalitsuste arvel viidi ju kõik läbi sotside kätega. Sotside kõige nõrgem koht ongi selles, et võimule saades unustavad nad oma programmi. Meie asi on neile seda meelde tuletada ja teha nii, et ka valijad seda mäletaksid.»

Keskerakonna esimees kutsus ka Reformierakonna ja IRLi liikmeid lahti ütlema valitsuse aetavast poliitikast. «Kuidas saakski leppida rahvusliku majanduse hävitamise ja maaelu täieliku väljasuretamisega? Kuidas saakski leppida sotsiaalse kuristiku tekitamisega mõne protsendi rikaste ja ülejäänud Eesti vahele? Me koputame teie südametunnistusele. Vaadake, mis Eestist on järele jäänud! Te ainult vaadake ja mõelge.»

«Isegi kui te olete valitsuserakondade liikmed, mõelge järele, mis on teil tegemist nende erakondadega ja selle poliitikaga, mida nad ajavad, ning te avastate – mitte midagi ühist ei ole. Te võite lahti öelda praegusest poliitikast, kuid veel parem, öelge lahti ka nende parteipiletist. Sellega te päästate oma hinge, kuid veelgi olulisem – palun andke Eestile võimalus uueks hingamiseks,» ütles Edgar Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles