Mehhikos lasti maha turismiminister

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko politseinikud seisavad Jalisco osariigi turismiministri Jose de Jesus Gallegose surnukeha juures.
Mehhiko politseinikud seisavad Jalisco osariigi turismiministri Jose de Jesus Gallegose surnukeha juures. Foto: SCANPIX

Tundmatud kurjategijad lasid Mehhikos Jalisco osariigis maha turismiministri Jose de Jesus Gallegose, kes jõudis kõrges ametis olla üheksa päeva.

Relvastatud mehed peatasid ministri Toyota linnamaasturi Guadalajara eeslinnas Zapopanis kinni eile pärastlõunal ja lasid ta maha, vahendas AP.

Ametivõimude kinnitusel pole veretöö seotud ministri praeguse ametiga. Osariigi siseministri Arturo Zamora sõnul võib sel aga olla seoseid tema privaatse äritegevusega.

Inseneri haridusega Gallegos oli rajanud kaks firmat, mis ehitavad hotelle ja luksuslikke puhkekeskusi üle kogu Mehhiko.

«Me teeme selle lahendamiseks tööd kuni päris lõplike järeldusteni,» ütles Zamora. «Osariik ei luba selliseid tegusid teha.»

Vägivald Jalisco osariigis on suurenenud. Politsei statistika järgi sooritati seal mullu 1200 mõrva, aastal 2007 oli mõrvu 400.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles