Leho Laur: politseitöötajad on peataolekust väsinud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba neli kuud pole siseminister Ken-Marti Vaher suutnud leida juhti politsei- ja piirivalveametile (PPA), Põhja prefektuuri raskete isikuvastaste kuritegude talituse juhi Leho Lauri sõnul on inimesed aga peataolekust ja segadusest väsinud.

Siseminister oma kaaskonnaga on viimase kuu jooksul PPA kohta näiteks öelnud, et sealsel korrakaitsejuhil, piirivalvejuhil, aga ka siseministeeriumis luuret juhtival asekantsleril ei ole piisavalt värsket pilku ja võimekust ning nad ei vasta politseijuhi profiilile, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Aastaid reformitud politsei ja piirivalve - seda 3,5 viimast aastat siseministri enda erakonna poolt -, vajaks siseministri sõnul hoopis Heraklest, kes need Augeiase tallid sõnnikust puhtaks roogiks. 

«Mina ei saa oma inimestele küll otsa vaadata ja üldse siin keskastme juhina selliselt isegi mõelda, et meil töötavad inimesed, kes tuleks nii-öelda sõnniku kombel majast välja visata,» kommenteeris selliseid väljaütlemisi Leho Laur

Laur ütles, et palk ja motivatsioon on peamine, mida 5800 PPAs töötavat inimest uuelt juhilt ootavad, lisaks ka stabiilsust, mõistust, otsustuskindlust ja eetilisi väärtusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles