Ekspert: Vene propaganda mängib eestlaste hirmudel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronkssõdur Tallinnas kaitseväe kalmistul
Pronkssõdur Tallinnas kaitseväe kalmistul Foto: Mihkel Maripuu

Meediaekspert Agu Uudelepa hinnangul mängib Venemaalt lähtuv Eesti-vastane propaganda eestlaste hirmudel, üritades meid liitlastest eemale tõmmata.


ERRi korraldatud seminaril esinenud Uudelepa hinnangul mängib Venemaa oma Eesti-vastasel propagandaga eestlaste hirmudel ning püüab meid niiviisi liitlastest võõrandada ning mõjutada eestlaste suhtumist siinsesse venekeelsesse elanikkonda, vahendas

ERR Uudised.

Uudelepa sõnul on Kremli Eesti-vastaste sõnumite kandjate ja legitimeerijate ring üsna lai, hõlmates teiste hulgas suursaadikut, Vene telekanaleid, uudisteportaale, otseselt või kaudselt finantseeritavaid MTÜsid ning rahvusvahelisi organisatsioone.

Samuti seminaril sõna võtnud ajakirjaniku Ainar Ruussaare hinnangul olid Gruusia ja Venemaa propaganda 2008. aasta augustisõja ajal täiesti vastandlikud.

Ruussaar ütles, et Gruusia propaganda oli lääne meediale suunatud ning avatud, Venemaal seevastu siseriikliku suunitlusega.

Kui Gruusia pool püüdis jagada sõjasündmuste kohta võimalikult palju fakte ning ajakirjanikke soosida, siis venelased olid selles suhtes faktivaesed ning meedia esindajaid taunivad, märkis Ruussaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles