Süüria opositsioon Moskvas: tee rahule viib läbi Venemaa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov (keskel) vestleb Moskvas Süüria opositsiooni kõrge esindaja Haytham Mannaga (vasakul) ja Demokraatlike Muutuste Rahvusliku Koordineerimiskomitee sekretäri Raja al-Nasseriga.
Vene välisminister Sergei Lavrov (keskel) vestleb Moskvas Süüria opositsiooni kõrge esindaja Haytham Mannaga (vasakul) ja Demokraatlike Muutuste Rahvusliku Koordineerimiskomitee sekretäri Raja al-Nasseriga. Foto: SCANPIX

Süüria opositsiooni kõrge esindaja Haytham Manna kohtus täna Moskvas Vene välisministri Sergei Lavroviga, et üritada veenda Kremlit toetama üleskutseid president Bashar al-Assadi tagasiastumiseks.

Süüria suuruselt teise Assadi-vastase rühmituse Demokraatlike Muutuste Rahvusliku Koordineerimiskomitee esindaja Manna ütles kohtumisel, et tema arvates viib tee Süüria rahule läbi Moskva.

«Oleme alati öelnud, et tee rahumeelsele poliitilisele lahendusele viib Moskva kaudu,» ütles Manna kohtumise algul. «Kohapeal jätkub endiselt sõjategevus. Kuid valdav osa süürlastest toetab poliitilist lahendust ja usub, et sellel on reaalsed väljavaated.»

Moskva on vetostanud ÜRO Julgeolekunõukogus kolm Assadi-vastast resolutsiooni ning on öelnud, et peab presidendi survestamist tagasi astuma õigustamatuks välissekkumiseks.

Lavrov ei andnud tänasel kohtumisel millegagi märku, et Moskva on valmis oma hoiakut Damaskuse suhtes muutma.

«Kõige olulisem on see, et kõik küsimused otsustaksid süürlased ise ilma välise surveta, et süürlased ise saaksid otsustada enda ja oma poliitikute saatuse,» ütles Lavrov kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles