Holland panustab taas Balti õhuturbesse

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Urmas Reinsalu kohtus Hollandi suursaadiku Jos Schellaarsiga.
Kaitseminister Urmas Reinsalu kohtus Hollandi suursaadiku Jos Schellaarsiga. Foto: Eesti Kaitsevägi.

Seoses NATO Afganistani missiooni peatse lõppemisega saab Holland jälle panustada Balti õhuturbemissiooni ning teeb seda 2017. aasta aprillist juunini.

Hollandi suursaadik Jos Schellaars andis täna kohtumisel kaitseminister Urmas Reinsaluga üle teate Hollandi valitsuse otsusest. Otsuse tegi täna Eesti, Läti ja Leedu suursaadikutele Hollandis teatavaks ka Hollandi kaitseminister.

Kaitseminister Reinsalu ütles kohtumisel Hollandi suursaadikuga, et suur rõõm on kuulda Hollandi valitsuse otsusest panustada taas NATO õhuturbemissiooni Balti riikides. «NATO õhuturbemissioonil on meie jaoks nii praktiline kui ka poliitiline tähtsus, see on kõige nähtavam märk NATO kohalolekust Balti regioonis,» ütles Reinsalu.

Suursaadik Schellaarsi sõnul võimaldaNATO Afganistani missiooni peatne lõppemine Hollandil jälle panustada NATO Balti õhuturbemissiooni. Seni on Hollandi õhuvägi keskendunud peamiselt NATO juhitud ISAF operatsioonile Afganistanis.

Kaitseminister avaldas heameelt, et Holland panustab Balti riikide õhuturbesse juba teist korda ning lisas, et õhuturbemissioon peab olema atraktiivne ja jätkusuutlik pikas perspektiivis. Holland osales NATO õhuturbemissioonis Balti riikides esimest korda 2005. aasta aprillist juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles