Kristlikud demokraadid: mida arvate Euroopa ühisest energiapoliitikast?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKD esimees Peeter Võsu.
EKD esimees Peeter Võsu. Foto: Marina Puškar

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerivate parteide vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: kuidas suhtute Euroopa ühisesse energiapoliitikasse ja mida saaks teie seisukoha mõjule pääsemiseks europarlamendis teha? Vastavad kristlike demokraatide kandidaadid.


Peeter Võsu: Energiapoliitika on valdkond, kus Eesti on liiga sõltuv energia toot

Andres Toome: Ma ei näe selle pooldajate silmades muud kui hirmu. Umbes sarnane hirm on narkosõltlasel, kui eelmise doosi mõju on lõppenud ja tema mõtted on suunatud ainult sellele, kust saada järgmist doosi. See sama hirm paneb teda ka kuritegusid sooritama oma eesmärgi saavutamiseks.
Peab tunnistama, et Euroopa on kujunemas energiasõltlaseks. Põhjuseks on see, et kogu maailma energiaturg on kontrollitav väikse inimeste hulgaga, kes suunavad energeetika arengut endale sobivas suunas (monopolid, mis on kontrollitavad globaalsete finantsinstitutsionide poolt). Need tehnoloogiad, mis võimaldavad energia tootmist/muundumist rohujuure tasandil, ei leia toetust (kuna maailma rahavood on valdavalt samade isikute mõju all).
atest. Euroopa ühtne energiapoliitika on hädavajalik. Pikemas perspektiivis tuleks Eestil lahendada oma energiavajadus ka iseseisvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles