Berliini kohus mõistis salasigarettide tootja 9 aastaks vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid.
Salasigaretid. Foto: Maksu- ja tolliamet

Berliini kriminaalkohus mõistus täna salasigarettide tootmise ja kaubitsemisega tegelenud grupeeringu juhi 9 aastaks vangi.

Euroopa pettusevastase büroo (OLAF) juhitud uurimisse olid kaasatud Saksa, Belgia, Eesti, Läti ja Šveitsi ametivõimud, vahendas Europa.eu/rapid.

Saksa toll arreteeris Berliinis tegutsenud kurjategija märtsis 2011, pärast seda, kui Poolas oli leitud riigi suurimaid salasuitsude valmistamise vabrikuid.

Ta mõisteti süüdi tubakatollide ja muude maksude maksmata jätmises, salasigrettide valmistamises ja Euroopa Liitu toomises. Tema kolm kaasosalist on veel kohtu all.

Ta vene keelt kõnelenud kuritegelik grupeering valmistas salasigrette mitmes põrandaaluses vabrikus Poolas ja Transnistria regioonis Moldovas ja müüs neid Euroopa Liitu juba alates 2005. aastast.

Kokku toodeti aastail 2006-2011 1200 tonni tubakatooteid ning neilt jäi maksmata enam kui 50 miljoni euro väärtuses makse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles