Iraani president sattus embamise tõttu skandaali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad embamas Venezuela presidendi Hugo Chàveze ema Elena Frias de Chaveze
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad embamas Venezuela presidendi Hugo Chàveze ema Elena Frias de Chaveze Foto: SCANPIX

Iraani president Mahmoud Ahmadinejad sattus skandaali pärast seda, kui internetis hakkasid levima nii algupärased kui ka töödeldud fotod Venezuela presidendi Hugo Cháveze matustest.

Matustel pildistati Ahmadinejadi lohutamas ja embamas Hugo Cháveze 78-aastast ema Elena Frias de Chávezt, edastab Reuters.

Iraanlaste arvates tegi nende president seda liiga avalikult ning islamiseadusi eirates.

Kuigi tegemist ei olnud keha vastu keha kallistusega, puutusid presidendi ema ja Ahmadinejadi põsed kokku ja nad hoidsid teineteisel käest kinni. Moslemitest mehed ei tohi puudutada naisi, kes ei ole nende sugulased.

Iraani äärmusislamistid teatasid, et Ahmadinejad patustas ning kahjustas oma kui islamistliku riigi presidendi mainet ka Hugo Chávezt ülistava kõnega.

Kriitikute arvates võib Iraani president olla langenud kellegi mõju alla, et ta selliselt käitus.

Iraani valitsuse esindajad teatasid siis, et matustel tehtud fotosid on töödeldud nii, nagu oleks tegemist olnud kallistusega. Tegelikult midagi sellist ei toimunud.

Iraani uudistelehekülgedel levis veel üks töödeldud foto, kus Iraani presidendi asemel on Venezuela ekspresidendi ema embamas hoopis teine, vanemapoolne meessoost isik.

Ahmadinejadi asjatundjate hinnangul oli see foto Hugo Cháveze onust ja emast.

BBC andmetel oli sellel fotol hoopis Egiptuse opositsioonijuht ja ÜRO tuumakontrolliorganisatsiooni eksjuht Mohamed El-Baradei.

Esimesena avalikustas kallistusfotod Iraani Entekhab lehekülg, mis hiljem vabandust palus ja pildid eemaldas.

«Kahjuks on foto president Ahmadinejadist ja proua Chávezest originaal, mitte võltsing,» teatas lehekülg.

Ahmadinejadi pooldajate sõnul püüti presidenti fotoskandaaliga mustata ja samas sellega juba ette mõjutada selle aasta juunist toimuvate valimiste tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles