Afganistanis hukkus kopteriõnnetuses viis USA sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjaväe Apache helikopter Kandahari provintsis mullu juunis.
USA sõjaväe Apache helikopter Kandahari provintsis mullu juunis. Foto: SCANPIX

Afganistani lõunaosas kukkus alla NATO juhitud Rahvusvaheliste Julgeolekuabijõudude (ISAF) helikopter, surma said kõik viis pardal olnud USA sõdurit, teatasid koalitsiooniväed täna.

«Õnnetuse põhjust endiselt uuritakse, esialgsetel andmetel ei esinenud helikopteri allakukkumise ajal piirkonnas vaenlase tegevust,» selgus ISAFi avaldusest.

Kandahari provintsi politsei sõnul toimus õnnetus eile õhtul Damani piirkonnas, kus valitsesid tormiolud.

Ametnike kohaselt olid ohvrid ameeriklased.

Kopteriõnnetused on Afganistanis üsna sagedased, sest 100 000-meheline NATO kontingent toetub oma tegevuses suuresti õhutranspordile.

Mullu augustis sai seitse USA sõdurit ja neli afgaani surma, kui ameeriklaste Black Hawk tüüpi helikopter Afganistani lõunaprovintsis Kandaharis alla kukkus. Toona kuulutasid äärmusliikumise Taliban võitlejad ennast kopteri allatulistamise eest vastutavaks.

2011. aasta augustis tulistas Taliban Kabuli lähistel alla Ühendriikide Chinook-tüüpi helikopteri, surma sai kaheksa afgaani ja 30 ameeriklast, nende seas 22 mereväe eriüksuse Navy SEAL liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles