Herkel lahkus IRLi juhtorganitest ega kavatse erakonna nimekirjas kandideerida

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Toomas Huik / Postimees

IRLi riigikogu fraktsiooni liige Andres Herkel astus kaks nädalat tagasi välja erakonna eestseisusest ning Tallinna piirkonna juhatusest põhjendusel, et tema mõju erakonna poliitika ja seisukohtade kujundamisele on olnud väga vähene.

«Paljud minu toetajad on nüüdseks IRL-ist ka lahkunud ja ma loodan, et need, kes lahkunud ei ole, saavad mu otsusest ka aru,» ütles Herkel ERR-i uudisteportaalile, lisades, et otsus ei ole seotud ühegi konkreetse sündmuse või skandaaliga, vaid on kujunenud pikema aja jooksul.

Riigikogu fraktsioonist ega erakonnast ei kavatse Herkel lahkuda, sest tunneb vastutust oma valijate ja koalitsiooni püsimise ees, küll aga ei kavatse Herkel sügisel IRLi nimekirjas enam kandideerida.

Herkelit häirib nimelt olukord, kus riigikogu liikmed saavad küll volikogudesse kandideerida, kuid ei saa nende töös osaleda.

«Ma tahaksin väga, et Eesti poliitiline maastik muutub tervemaks – see võib tähendada uute erakondade teket, aga see tähendab ka kindlasti olemasolevate erakondade muutumist,» lõpetas Herkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles