Riigikogu otsustab Karise riigikontrolöriks nimetamise 26. märtsil

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu põhiseaduskomisjon toetas Alar Karise kandidatuuri riigikontrolöri kohale.
Riigikogu põhiseaduskomisjon toetas Alar Karise kandidatuuri riigikontrolöri kohale. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu peaks kahe nädala pärast otsustama, kas nimetada praegune rektorite nõukogu juht Alar Karis uueks riigikontrolöriks.

Parlamendi põhiseaduskomisjon tegi täna ettepaneku viia eelnõu suurde saali 26. märtsil ja see vastu võtta. Enne hääletust peaks lühikese ettekandega esinema ja saadikute küsimustele vastama ka Karis ise.

President Toomas Hendrik Ilves tegi veebruari lõpus riigikogule ettepaneku nimetada riigikontrolöriks praegu rektorite nõukogu juhtiv Karis, kes oli aastatel 2003–2007 Eesti Maaülikooli ja 2007–2012 Tartu Ülikooli rektor. Ilves märkis eelnõu seletuskirjas, et kõigis neis ametites on Karis näidanud end autoriteetse, põhjalikult riigi haldamist ja majandust tundva juhina.

«Olen arvamusel, et tegemist on ühiskonnas tunnustatud poliitiliselt sõltumatu inimesega, kellel on piisav juhtimiskogemus. Leian, et arvestades Alar Karise isikuomadusi, teadmisi ja professionaalset kogemust on ta sobiv kandidaat riigikontrolöri ametisse,» ütles president.

Riigikontrolöri nimetab viieks aastaks presidendi ettepanekul ametisse riigikogu. Senise riigikontrolöri, 2003. aastast sel kohal töötanud Mihkel Oviiri teine ametiaeg lõpeb 6. aprillil ning ta on teatanud soovist minna pensionile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles