Martin Helme: mida arvate Euroopa ühisest energiapoliitikast?

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme
Martin Helme Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerijate vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: kuidas suhtute Euroopa ühisesse energiapoliitikasse ja mida saaks teie seisukoha mõjule pääsemiseks europarlamendis teha? Vastab üksikkandidaat Martin Helme.


Kõikide ühispoliitikate puhul - olgu põllumajandus, energia-, või välispoliitika - on põhiprobleemiks see, et Euroopa riikidel on erinevad vajadused ja huvid. Nende lepitamine ei ole võimalik ilma kellegi huve ohverdamata. On selge, et ohvriks tuuakse väiksemad, see tähendab


meie. Ühispoliitika on tavaliselt koodsõna võimu koondamisele Brüsseli eliidi kätte ja liikmesriikide muutmisele keskvõimu ripatsiteks.

Seetõttu ei poolda ma ei ühist energia- ega välispoliitikat, sest on teada, et meie huve hakkab taoline «ühis»-poliitika igal juhul riivama. Pean vajalikuks energiamonopolide lõhkumist, muu hulgas ka Eestis, energiaallikate mitmekesistamist ja kohalike energiaressursside (roheline energia) laialdasemat kasutamist. Pean vajalikuks Eesti energiavõrkude sidumist Põhjalaga. EL saab siin aidata, aidates lõhkuda monopole ja andes raha vajalikeks investeeringuteks. Sellega tulebki tegeleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles