Vaher: nägin Priit Kama kandidatuuri ümber poliitilist kallutatust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Ken-Marti Vaher
Siseminister Ken-Marti Vaher Foto: Andres Haabu

Siseminister Ken-Marti Vaher otsustas Priit Kama kandidatuuri politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori ametikohale mitte esitada ning põhjendas seda sellega, et poliitilist toetust polnud piisavalt.

«Ma otsustasin pärast konsultatsioone, mis on viimastel nädalatel toimunud, Priit Kama kandidatuuri mitte esitada, sest poliitilist toetust ei olnud piisavalt,» vahendab ERR Uudised ministri kommentaari.

Vaher jätkas, et PPA juhi koht nõuab laiemat poliitilist kooskõlastamist, kuna see puudutab nii parlamendi õiguskomisjoni arvamust kui ka valitsust. «Täna ma seda ei näinud, olen näinud viimastel nädalatel ka tema kandidatuuri üle poliitilist kallutatust,» tõdes Vaher ja lisas, et see poleks kindlasti kasuks tulnud, mistõttu ta otsustas Kama kandidatuuri mitte esitada.

«Väide, mida avalikkus esitas, et tegemist on IRLi lliikmega ja justkui PPA juhi koha politiseerimisega, on äärmiselt kummaline,» ütles Vaher ja tõi välja, et Kama on kaheksa aastat vanglateenistust juhtinud ja 20 aastat Eesti riiki teeninud, kuid selle aja jooksul pole keegi väitnud, et tegemist oleks poliitilise tippametnikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles