IRL toetab Ene Ergma jätkamist riigikogu esimehena

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon otsustas täna toetada erakonna aseesimehe Ene Ergma jätkamist riigikogu esimehena.

Saadikurühm esitab Ergma uuesti riigikogu esimehe kandidaadiks 21. märtsil toimuvatel juhatuse valimistel, teatas IRLi pressiesindaja. IRLile annab riigikogu esimehe koha koalitsioonileping.

Fraktsiooni esimehe Kaia Iva sõnul on Ergma riigikogu esimeheks oldud üheksa aasta vältel tõstatanud mitmeid olulisi ühiskondlikke ja riigikogu tööd puudutavaid teemasid. «Selle aasta alguses algatas riigikogu juhatus tema ettepanekul arutelu riigikogu liikme tööga ühitamatutest ametitest, mida täna riigikogus põhjalikult arutatakse,» ütles ta.

Ergma on riigikogu juhatusse kuulunud alates 2003. aastast. Lisaks riigikogu esimehena töötatud üheksale aastale oli ta 2006. aastast 2007. aasta kevadeni riigikogu teine aseesimees.

Riigikogu valib esimehe ja kaks aseesimeest järgmise nädala neljapäeval toimuval istungil. Reformierakond on teatanud, et esitab aseesimeheks taas Laine Randjärve, ning Keskerakond on lubanud aseesimeheks tagasi esitada Jüri Ratase. Koostööläbirääkimisi pidavad sotsiaaldemokraadid ja demokraatide ühenduse liikmed pole võimaliku kandidaadi esitamist veel otsustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles